Snart er vi i gang!

Nå er det ikke lenge til Festdager-turneen er i gang! 

I år, som alle tidligere år, kickstarter vi Festdager med det første besøket til Stevneplassen i Skien 16.-19. august. 

Det er bare å glede seg til tivoli, både for store og små, lokalt og internasjonalt matutsalg, underholdning og så klart gratis inngang! 

God sommer! 


Takk for nå, Skien!

Og vipps så var Festdager på Stevneplassen forbi for i år! For femte år på rad valgte tusenvis av gjester å tilbringe fire flotte sensommerdager sammen med oss på Stevneplassen i Skien. Årets Festdager bydde på fantastiske konserter fra flinke artister, latterhyl fra karusellene og herlige dufter fra mataktørene våre.

Torsdag åpnet Innertier og JOWST til et fullspekket publikum, og fans fra alle kanter hadde tatt turen for å oppleve showet!

Fredag var en ny fantastisk dag på Stevneplassen! Med hitlåten ”Fy Faen” fikk Hakeem hele Stevneplassen til å vibrere! Fredag på Festdagerscenen går nok ned i historieboken som en av de beste dagene på Stevneplassen. Cir.cuz og Morgan Sulele sørget for skikkelig feststemning og det ble bade allsang og dans utover kvelden.

På lørdag var det The Main Level og Daniel Owen som sto for tur, og mange hadde reist langt og lenge for å få med deg de to fantastiske konsertene. Med sine sjarmerende og nydelige vokaler leverte både The Main Level og Daniel Owen musikkopplevelser ingen av gjestene vil glemme!

Flere gjester utfordret høydeskrekken på Lunds Tivoli, og mens vågale sjeler svevde over bakken, var det smil fra øre til øre hos de på bakkenivå. Enten man tok familiekarusellen Ballongen eller den heftige karusellen No Limit, var det latterhyl og spenning som preget stemningen på tivoliet gjennom hele helgen! 

Når stjernespekkede navn ikke står på Festdagerscenen vrimler det av folk på markedsplassen vår. Hos utstillerne våre kunne man finne spennende produkter og tjenester fra både lokale og internasjonale aktører. Mat fra hele verden, håndlagde smykker, kunst og barneleker er bare noen av produktene man kunne finne på området.

Tiden flyr når man har det gøy, og i år har vi hatt det fantastisk :) Vi ønsker å takke alle våre gjester for at dere kom på besøk og at vi fikk dele denne opplevelsen med dere!

Velkommen til dag to!

Da er vi straks i gang med dag nummer to av Festdager i Skien, etter en fantastisk åpningsdag i går!

Festdager i Skien ble kickstartet med Happy Hour på tivoliet, hvor både store og små tok turen for å teste ut det spennende utvalget av karuseller og attraksjoner som Norges største tivoli, Lunds Tivoli, hadde å by på.

For de som liker seg best på bakken var det nok av utstillere og markedsboder man kunne stikke innom og la seg friste av! Her kunne man nyte ett bredt utvalg av produkter og forskjellig matutsalg.

På kvelden fikk vi strålende show fra scenekanten, med Innertier og JOWST i spissen. Masse glade publikummere møtte opp og det var rett og slett en fantastisk god stemming på Stevneplassen. Artistene tok seg til og med tid til å skrive autografer og snakke med publikum etter konsertene.

I dag har vi en ny og fin dag i vente på Stevneplassen, så velkommen skal du være når dørene åpner kl. 17.00.  På scenen i kveld kl. 19:30 ser du både Cir.cuz og storsjarmøren Morgan Sulele, så det er bare å glede seg!

For mange av dere er dette siste helg før skolestart på mandag, så det finnes ingen bedre måte å avslutte sommerferien på enn på selveste Festdager.

Her er programmet for Festdager i Skien 2017:

Torsdag 17. august- Innertier og JOWST, kl. 19.30

Fredag 18. august - Cir.cuz og Morgan Sulele, kl. 19.30

Lørdag 19. august - Vennebyen, kl. 15:00. The Main Level og Daniel Owen, kl. 19.30

Søndag 20. august – Skrimmel Skrammel, kl. 15:00

Porten åpner klokken 17.00 i dag og nedenfor finner du åpningstidene for resten av uken:

Torsdag kl. 17.00 – 22.00.

Fredag kl. 17.00 – 22.00

Lørdag kl. 12.00 – 22.00

Søndag kl. 12.00 – 20.00

Vi ser frem til fine sensommerdager her i Skien og vi minner om at det er GRATIS inngang og underholdning hver eneste dag. Velkommen skal dere være :)

Velkommen, Skien!

Endelig er vi ankommet Skien, og nå er det ikke mange timer før vi åpner porten for tusenvis av spente gjester her på Stevneplassen!

Tivoliet har pakket ut kofferten, alle markedsboder er på plass og scenen er straks ferdig. Dette betyr at vi er klare for å ønske både store og små hjertelig velkommen til en langhelg fylt med fart, spenning og ikke minst gode musikkopplevelser. 

I dag (17. august) er det HAPPY HOUR på tivoliet fra 17:00-19:00 og kun 30 kroner per billett!

Det er også duket for en rekke forrykende show og god stemning! Først ut på scenen er Innertier og JOWST!

Her er programmet for Festdager i Skien 2017:

Torsdag 17. august- Innertier og JOWST, kl. 19.30

Fredag 18. august - Cir.cuz og Morgan Sulele, kl. 19.30

Lørdag 19. august - Vennebyen, kl. 15:00. The Main Level og Daniel Owen, kl. 19.30

Søndag 20. august – Skrimmel Skrammel, kl. 15:00

Porten åpner klokken 17.00 i dag og nedenfor finner du åpningstidene for resten av uken:

Torsdag kl. 17.00 – 22.00.

Fredag kl. 17.00 – 22.00

Lørdag kl. 12.00 – 22.00

Søndag kl. 12.00 – 20.00

Vi ser frem til fine sensommerdager her i Skien og vi minner om at det er GRATIS inngang og underholdning hver eneste dag. Velkommen skal dere være!

I morgen er vi i gang!

I morgen er det endelig klart for Festdager på Stevneplassen i Skien.

Festdager på Stevneplassen er årets beste folkefest i Skien! Da er det en selvfølge at man byr på opplevelser som gleder både store og små. Det største tivoliet i Norge, Lunds Tivoli, kommer til Skien med sine heftigste attraksjoner og kofferten full av adrenalinkick og magesug. Under finner du en oversikt over hvilke attraksjoner du kan glede deg til å teste ut i Skien 17. – 20. august. 

PS: I morgen er det HAPPY HOUR på tivoliet fra 17:00-19:00! Da er det kun 30 kroner per billett!

Årets store nyhet på Lunds er New York Grand Central Terminal! Her kan du oppleve våre helt egne "Yellow Cab" som er kjent fra 5th avenue. Kjør din helt egne New York Taxi i Skien!

No Limit er ikke for pyser, og tar deg 24 meter opp i lufta – oppned! En attraksjon helt utenom det vanlige for de største. Se en snutt fra No Limit HER, spenn setebeltet og hold deg fast!

X-Force anbefales ikke på full mage (tro oss…), for større g-krefter skal du langt opp i NASA for å erfare! Luft-i-luggen-garanti! Kun for de største!

Er ikke full fart og adrenalinkick din favoritt? Det ikoniske pariserhjulet vil selvfølgelig være på plass under Festdager! Det strekker seg 33 meter høyt og gir deg full oversikt over Skien. Passer for hele familien, og utsikten anbefales på det sterkeste ved solnedgang!

Den beryktede Go2Gate rager 40 meter over bakken, og er ikke for de svakhjertede eller de yngste. Nysgjerrig? Se hva som venter deg HER!

Waltzer kan beskrives som «tekoppenes» storebror. Eller kanskje store-storebror. Passer best for de største barna. Få deg en snurr du aldri har opplevd maken til, og del turen med fire gode venner!

Tør du teste ut Sorte Perle? Dette er et spennende spøkelseshus for hele familien.

Lurt på hvordan det er å sveve i luften? Nå kan barn i alle aldre kjenne på følelsen av å sveve over bakken med Ballongen.

Drop Zone byr på magesug og fryd! Drop Zone skyter deg 17 meter til værs før du slippes ned igjen. Dette er en heftig og sikker attraksjon for de største medlemmene i familien!

Convoy. Spenn deg fast, Convoy tar deg nemlig med helt til Afrika! Barneattraksjonen er tematisert rundt dyrene i Afrika og det å være på safari.

Dragon Nest er en helt nye type karusell. Den er den første av sitt slag i hele verden, og den tar deg til nye høyder – 40 meter for å være presis. Les mer om Dragon Nest her.

Andre attraksjoner du kan oppleve i Skien er Baby Fly og Helikopter. Til de som foretrekker å ha beina på bakken er det sukkerspinnspill og popcorn boder!

Les mer om Lunds Tivoli her. Sørg for at du tar turen innom for en skikkelig kickstart på Festdager!

Vi hyles!

Norges største tivoli!

Vi nærmer oss Festdager i Skien, og gleder oss masse til fire festfylte dager på Stevneplassen! Tradisjonen tro tar Norges største tivoli, Lunds Tivoli, turen og det er bare å glede seg til en rekke attraksjoner både for store og små. Med seg har de den rykende ferske attraksjonen, New York Grand Central Terminal, i tillegg til klassikere som Waltzer, Go2Gate og No Limit! Klikk her for å lese mer om hvilke attraksjoner du kan glede deg til å prøve under Festdager.

Åpningstider for tivoliet er:

Torsdag: 17:00 - 22:00
Fredag: 17:00 - 22:00
Lørdag: 12:00 - 22:00
Søndag: 12:00 - 20:00

Happy Hour på tivoliet er fra 17:00-19:00 på torsdag, og da er det kun 30 kroner per billett!


Vi gleder oss til å se deg, og husk, det er GRATIS inngang alle dager!

Programmet i Skien er klart!

Endelig kan vi røpe det komplette programmet til årets Festdager. Kryss av i kalenderen, puss støv av danseskoene og gjør klar til fest!

Torsdag kl: 19:30 er det JOWST og Innertier som kickstarter Festdager på Stevneplassen! På fredag er det Morgan Sulele og Cir.Cuz som offisielt sparker i gang helgen kl. 19:30. 

Lørdagen starter vi allerede kl. 15:00 med Vennebyen, før både The Main Level og Daniel Owen starter festen kl. 19:30. Om ikke det var nok kommer Skrimmel Skrammel på søndag 15:00 for å avslutte det hele! 

Du kan også gleder deg til variert underholdning, spennende utsalgsboder, masse tivolimoro, god musikk, topp stemning og nye opplevelser på Stevneplassen.

Her er konsertprogrammet for Festdager i Skien 2017:

Torsdag 17. august- Innertier og JOWST, kl. 19.30

Fredag 18. august - Cir.cuz og Morgan Sulele, kl. 19.30

Lørdag 19. august - Vennebyen, kl. 15:00. The Main Level og Daniel Owen, kl. 19.30

Søndag 20. august – Skrimmel Skrammel, kl. 15:00

Vi ønsker velkommen til Festdager, og minner om gratis inngang  og underholdning hver dag:)

Daniel Owen til Skien!

Sang og dans har alltid vært Daniels store lidenskap og allerede i 8-årsalderen startet han med dans inspirert av sitt største forbilde, Michal Jackson. 
Han begynte tidlig med å legge ut dansevideoer på Youtube og i en alder av 10 år deltok han i Norske Talenter som danser. Han kom langt i konkurransen, men nådde ikke helt opp i 2010. 

I 2011 derimot, med hip-hop dans svært inspirert av hans danselærere i Quick Qrew (vinnere av NT 2010) og Chris Brown, stakk Daniel av med seieren! Etter dette begynte han å covre kjente låter som han delte på Youtube, og musikkbransjen i Norge fikk øynene opp for ham. Debut singelen "Girl Gone bad" kom i 2015 med tilhørende musikkvideo spilt inn i New York, og senere samme år kom låten "With You". 

Daniel har blitt omtalt og framsnakket i sosiale medier både av Justin Biebers faste koreograf Nick Demoura og av Chris Brown for sine danseferdigheter. Koreograf Vibeke Sørlie (hjernen bak "Stjernekamp") sa i 2011 at Daniel hadde vært med å gi et kjempeløft for dansere i Norge ved at han fikk opptre som danser alene på VG-lista. Det er veldig viktig for Daniel å kunne kombinere sang og dans - og han ønsker fortsatt som under Norske Talenter, å inspirere andre til å både danse og synge!

Ved siden av å være elev ved danselinjen på Edvard Munch VGS bruker Daniel mye tid på det han elsker, nemlig å fortsette å utvikle seg som sanger og danser. Han bruker all sin fritid på øving og vil framover være å se på scener i hele landet. Du vil garantert se mye til denne karen framover!

Velkommen til Festdager - gratis inngang og underholdning hver dag!

Katastrofe til Skien!

Katastrofe har vokst til å bli en av Norges aller mest kjente artister. Det hele starter sommeren 2011 med superhitten ”Nødlanding”, sammen med Erik og Kriss som vi kjenner så godt. I 2012 returnerte han på de fleste av landets radiostasjoner via en gjesteopptreden på Robin og Bugges ”Backpacker”, som resulterte spillejobb på åpningsshowet til Norway Cup foran 20.000 mennesker. Etter dette har det kun gått en vei; oppover!

Katastrofe har gitt ut en fin haug med andre singler som har blitt streamet ihjel her i Norden. Alle mest kjent akkurat nå er nok slagerne "Sangen du hater" og ”Elektrisk”, som vi er helt sikker på at de fleste kan utenat. Du har også sett Fredrikstad-gutten på VG-lista flere ganger, og han er fast inventar på God Morgen Norge hver gang han slipper en ny singel. Vi kan derfor med et stort smil om munnen ønske Katastrofe velkommen tilbake til Festdager på Stevneplassen:) Gled dere!!!

Husk at vi har gratis inngang alle dager. Festdager på Stevneplassen åpner 18. august!

Vennebyen

Da er det klart sang, dans og ablegøyer på Festdager!

Vennebyen ble skapt av den norske politimannen Carl Christian Hamre. Det som begynte med godnatt historier for sønnen hans utviklet seg til å bli et eget univers med tv-serie, bøker og live underholdning. Tv-serien er solgt til mer enn 185 land i verden og er med det tidenes mest utbredte serie med opphav i Norge. Seriens tre hovedpersoner er Apa, som jobber som aspirant på Vennebyens politistasjon, Ted, som jobber som aspirant hos ambulansetjenesten i Vennebyen og den brannslukkende elefanten Elfie, som er aspirant på brannstasjonen.

Vennebyen har fokus på gode verdier som vennskap, toleranse og samarbeid. Liveshowene gjennomføres i tråd med disse verdiene og er blitt svært populære. Apa, Ted og Elfie underholder med musikk, dans og læring om vennskap og nødetatene som de jobber i. I tillegg får alle barna muligheten til å møte heltene sine for bilder, high fives og gode klemmer:)

Vi gleder oss til å få besøk av våre nye venner på Festdager! Husk at vi har gratis inngang alle dager:)

Skiens sangfugl Julie Bergan  besøker Festdager og har sin første opptreden i Skien siden hennes suksess. En talentfull låtskriver, kreativ og dedikert artist, som med sin kraftfulle og særegne stemme behersker skalaen fra høyt til lavt. Kombinert med enorme mengder sjarm - har hun funnet sin plass på det musikalske Norgeskartet.

Norges store, nye popyndling fra Skien ga oss i fjor høst superhiten «All Hours». Bangeren som holdt seg på Spotifys Top 50 i 18 uker var en av de ti mest spilte låtene på radio i Norge OG i Danmark! Smashen har vært A-listet både på NRK P3, NRK mP3 og NRJ. Nå er hun aktuell med den splitter nye singelen, «Arigato», – en låt som gikk i rotasjon både hos P3 og mP3 så snart den ble utgitt. «Arigato» følger opp hitsinglene «All Hours» og «I Kinda Like It», som til sammen har streamet godt over 15 millioner ganger, og dermed gått både platina og gull her til lands. 

Julie har sjarmert hele Norden via TV-skjermene på program som Senkveld, X Factor og sammen med Tinie Tempah på Idol. Ikke rart vi ser frem til Julie inntar Festdagerscenen J


Eventyrgryta

Etter fjorårets suksess var det helt klart at Hans-Petter og Kims eventyrgryta skulle tilbake til Festdager. Fengende, nyskrevet musikk og absurd humor er noe av det du får se når Hans Petter og Kim tar med seg sin magiske eventyrgryte på Festdager.

Vi blir kjent med en syngende apeprinsesse ridende på et troll på vei til Sæters for å kjøpe smågodt, og store og små kan ta del i hva som skal skje på scenen utover i eventyret. Med andre ord: her kan alt skje! Sjansene er også tilstede for at Supermann bare vinner halve prinsessen – og hele kongeriket.

Kun publikums fantasi setter grensene, men én ting er sikkert – historiene i eventyrgryta er garantert splitter nye! Velkommen til et humor-musikalsk-improvisatorisk gryte-eventyr på Festdager!

Innertier

Stjerneskuddene i Innertier, Adrian og Carl, tar turen til Festdager! 

Man trenger ikke å gå lenger bak enn til oktober 2014 for å finne en tid der absolutt ingen hadde hørt om Innertier. Det er kanskje ikke så rart, siden de slapp sin aller første single senere samme måned. Men så gikk det ikke lang tid før navnet var på alles lepper, og Innertier suste inn som den fjerde mest spilte norske artisten på Spotify I 2015. Dette blant annet på grunn av platinasinglene «Du Er Ung» og «Langt Igjen Å Gå», i tillegg til suksessfulle samarbeidsprosjekter med Morgan Sulele, Staysman & Lazz og Marcus & Martinus. Og de har bare så vidt kommet i gang.

Med sitt utspring i russemusikken, har Adrian Emile og Carl Leon på hver sin kant god erfaring med supercatchy greier, og har skaffet seg god erfaring med store publikumsmengder – ikke minst da de opptrådte på VG-lista på Rådhusplassen i Oslo foran drøye 70,000 mennesker sommeren 2015, pluss en omfattende turné rundt omkring i hele landet sammen med Morgan Sulele senere samme år.

I januar 2016 følger de opp suksessen med sin nye singel, «Si Ja!», hvor hitmaskinen Katastrofe er tilbake som gjesteartist hos Innertier, for første gang siden debutsingelen. Nesten 50 millioner streams senere der, altså. Med andre ord: disse gutta kan du ikke gå glipp av når de inntar scenen på Festdager:)

Robin og Bugge til Skien

Du har garantert hørt de fengende sangene snurre på radioen de siste årene, og gjett da: Robin og Bugge kommer tilbake til Festdager til Festdager på Stevneplassen!

Helt siden deres første russehit har Robin og Bugge hatt en stor og lojal fanbase på østlandet, men det var først med singelen «Backpacker» at duoen fikk sitt nasjonale gjennombrudd. Robin Sharma og Thomas Bugge, bedre kjent som Robin Stones og Bugge Smalls, har de siste fem årene gjort seg bemerket med sine fengene låter, og blitt streamet til både gull og platina. 

Publikumsfavorittene startet sin live-karriere med å turnere med rapgruppa Erik og Kriss i 2009, og har siden den gang spilt på blant annet VG-lista, Norway Cup, NRJ in the Park og Norwegian Wood. Barndomsvennene er kjent for sine energiske og sjarmerende live-opptredener, og det blir intet unntak på Festdager 2016. I tillegg til noen av landets mest dansbare sanger, følger som regel en like catchy musikkvideo. Den ferske låten “Gal” er til å få gåsehud av, og ”Elak Elak” sikrer alltid god stemning og sommerfølelse! Vi er klare for å danse non stop!

Festdager 2016

Er du klar for festdager?

Planlegging av årets lokale begivenhet er allerede godt i gang og vi gleder oss til å komme på besøk! Hvert år pakker vi kofferten og legger ut på turné for å skape liv og røre for hele familien i tre av Norges flotteste byer; Skien, Mysen og Hamar.

Som del av Festdagerkonseptet kan gjestene våre oppleve gratiskonserter, gratis barneunderholdning, et spekter av markedsboder og ikke minst utfordre høydeskrekken på Norges største tivoli – Lunds Tivoli, og best av alt; GRATIS inngang for hele familien, alle dager!

I skrivende stund er det nøyaktig 6 måneder til først stopp på turnéen vår og om ikke så lenge vil vi invitere dere alle til å være med på å forme årets program. Da vil du blant annet få muligheten til å tipse oss om artister du vil skal stå på scenen når vi besøker DIN by! I 2015 ble det populære boybandet The Main Level håndplukket av gjestene våre til å opptre på Festdager-scenen og vi kan trygt si at gutta levert over all forventning. Mainere fra hele Norge deltok i meet and greet konkurranser og reiste land og strand for å oppleve den gode stemningen man finner på Festdager.

Da er det bare til å huke av i kalenderen, telle ned dagene og følge med her og på Facebooksiden vår for å holde deg oppdatert om hva som skjer på Festdager 2016. Du vil blant annet få  muligheten til å delta i eksklusive konkurranser som meet and greet og andre overraskelser!

 

FESTDAGER PÅ FACEBOOK

 Stevneplassen, Skien: 18. – 21. august 

 Momarken, Mysen: 15. – 18. september 

 Vikingskipet, Hamar: 29. september – 2. oktober  

Velkommen til Festdager!

Takk for i år Skien!

For tredje året på rad har vi besøkt Stevneplassen i Skien siste helg før skolestart og det er utrolig hvor fort tiden går når man har det gøy! Langhelgen har vært preget av både sommervarme og sommerregn, og det var tydelig at gjestene våre var hjemme fra ferie og klar for å markere skolestart ved å besøke Festdager på Stevneplassen.

Åpningsdagen var kanskje den beste sommerdagen vi har sett så langt i sommer og man kunne fint droppe å pakke med seg både jakken og paraplyen. Lunds tivoli, som i år fyller 120 år, åpnet Festdager ved å invitere til to timer med Happy Hour og det var umulig å unngå å høre latterhyl fra karusellene. Spesielt én av tivoliets attraksjoner fikk mye oppmerksomhet av gjestene våre; verdensnyheten Dragon Nest. Den nye karusellen finnes det kun én av i HELE verden, og det er tivolimesteren selv som står bak designet av Dragedronningen Sorrith og hennes 12 rakkerunger som tar deg hele 40 meter opp mot himmelen!

Det var spesielt to av våre gjester som var med på å løfte Skien og Festdager til nye høyder – selveste ordføreren Hedda Foss Five og salgsdirektør for samarbeidspartneren vår Telemarksavisa, Glenn Anda Pettersen. De åpnet årets Festdager ved å hoppe i fallskjerm over Stevneplassen. Grenland Fallskjermklubb som var med på å organisere hoppet for duoen var også representert på bakkenivå ved invitere alle våre gjester til å teste sin egen høydeskrekk ved å stable bruskasser så høyt som mulig med seg selv på toppen! Det var bra vi hadde sikret oss en såpass stor lift fra Kranringen da vinnerne av konkurransen klarte å stable hele 20 og 19,5 kasser med seg selv på toppen! Vinnerne stakk av med gavekort hos Grenland Fallskjermklubb og XL-Reiser.

Som tidligere år, inviterer Festdager til gratiskonserter og gratis barneunderholdning – og i år var programmet krydret med kjente navn som appellerte til hele familien. Erik og Kriss var med på å åpne Festdager på en perfekt sensommerskveld og publikum lot seg rive med til kjente låter som Hvis du vil ha meg og Lighter. Gutta leverte et show uten like og takket publikum for at de fikk komme tilbake på Stevneplassen og vi håper at det ikke er siste gang de står på scenen vår foran et så flott publikum J

Fredagens program var det maaange jenter som hadde gledet seg til. Timesvis før porten åpnet kl.17:00 begynte jentene å stille seg ved scenen for å sikre seg beste plass i huset i anledning kveldens gratiskonserter. Boybandet The Main Level, go´gutta Robin og Bugge og innehaver av en av sommerens mest spilte sanger, Morgan Sulele, sto ikke på scenen før kl.19.30, men flere gjester hadde fått med seg at The Main Level hadde meldt sin ankomst timer for konsertstart. For de som møtte opp tidlig og fikk tilbringe litt tid med gutta er nok møtet med gjengen en av sommerens største høydepunkt!

Når stjernespekkede navn ikke står på Festdagerscenen vrimler det av folk på markedsplassen vår. Hos utstillerne våre kunne man finne spennende produkter og tjenester fra både lokale og internasjonale aktører. Mat fra hele verden, håndlagde smykker, kosmetikk, kunst og barneleker er bare noen av produktene man kunne finne på området. Med en jevn flyt av gjester hele kvelden lang, kunne man fint starte helgen med en helaften på Festdager med både middag, dessert, konsert og allsang!

Lørdag åpnet vi porten klokken 12:00 og endelig kunne vi ønske det fantasifulle og sprudlende paret fra Eventyrgryta velkommen til Festdager. Med utradisjonelle eventyr som tar form med innspill fra gjester var det bare smil å se hos både store og små. Kveldens artist var ingen andre enn vår vakre sangfugl Sandra Lyng som virkelig slo på stortromma med å ta med seg både korister og saksofon. Sandra tok seg tid til å bli kjent med fans både under og etter konserten og én heldig vinner fikk treffe idolet sitt på tomannshånd etter konserten.

Søndagen ble preget av typisk norsk sommervær, men når Vennebyen sto på scenen var det ingen som la merke til regndråpene som fant veien til Stevneplassen. Ted, Apa og Elfie skapte magi og spenning for hele familien da trioen underviste gjestene våre om nødetaten gjennom sang og dans. Det er ingen tvil om at ”Vennefloka” har satt sitt preg i de norske hjem da det viste seg at ALLE kunne både sangen og dansen!

Tiden gikk så alt for fort og etter fire dager med latterhyl, smil fra øre til øre og en stemning man kan føle milevis unna ønsker vi å takke alle våre gjester, utstillere, tivoliet og artister for et minne vi sent vil glemme. Men frykt ikke, vi kommer på besøk igjen til neste år –

Velkommen til Festdager på Stevneplassen 18. – 21. august, 2016 J

I mellomtiden kan dere mimre tilbake ved å kikke gjennom bildene fra årets arrangement ved å klikke HER!

Nysgjerrig på hvordan det gikk når Hedda og Glenn svevde over Stevneplassen i fallskjerm? Klikk HER for å se videoen J

 

Takk for i år Skien!

Test høydeskrekken og vinn!

Det er mye som skjer på Festdager på Stevneplassen! Enten om du er på besøk for å få med deg konsertene våre eller om du er her for å se på alle våre spennende utstillere, finner du mat og aktiviteter som passer for alle og enhver!

I år finner du spesielt én lokalklubb du burde finne frem til når du er på besøk. Grenland Fallskjermklubb, som du finner på Stevneplassen, utfordrer deg til å teste høydeskrekken. Slapp av, du trenger ikke å hoppe i fallskjerm, men sveving i lufta blir det! I samarbeid med Kranringen, vil du kunne stable metervis av bruskasser mens du til enhver tid må holde balansen mens du klatrer til nye høyder! Sikkerheten er selvfølgelig ivaretatt og du vil være godt festet slik at du aldri når bakken, før du selv vil J

Aktiviteten er gratis og de som klarer å stable mest bruskasser uten å falle, blir med i trekningen av et gavekort på kr 1000,- fra Grenland Fallskjermklubb og et gavekort på kr 5000,- fra XL-reiser!

 

Lykke til og velkommen til Festdager på Stevneplassen!

Stor konkurranse!

Festdager er rett rundt hjørnet, og vi teller ned dagene med en eksklusiv konkurranse for våre gjester på Stevneplassen!

For en uke siden ble siste artist lansert, og vi kunne endelig kunngjøre at Sandra Lyng kommer til Festdager 2015. Allerede i 2004 ble vi kjent med Sandra gjennom Idol, og hun har gjennom årene levert hits som ”Sommerflørt” og ”I morgen”. Sangfuglen har lenge vært en folkefavoritt med sitt boblende humør og energiske konserter, og du har garantert fått med deg hiten ”Play My Drum” som har snurret over alle landets radiokanaler i sommer. 

Ikke bare vil du få se Sandra stå på scenen i Skien, nå får du også sjansen til å møte idolet! Ønsker du å treffe Sandra, vil du spørre henne om noe og kanskje ta en selfie?  Vi trekker fire heldige fans som vinner en meet and greet med stjerneskuddet! Alt du trenger for å delta i konkurransen er å tagge tre venner du ønsker å se Sandra Lyng med på Festdager på vår Facebook-side. Enklere blir det ikke! 
Meld deg og tre venner på konkurransen HER. 

Er du med?

Vi ser frem til en helaften med musikk, dans og morsomme opplevelser! Velkommen til Festdager :)

PROGRAM 2015

Sandra Lyng

Hun har fått det norske folk til å spille trommer og kaste seg ut på dansegulvet denne sommeren, og nå står Festdager for tur!  

Allerede som 16-åring sang Sandra Lyng seg inn i hjertene våre i andre sesong av Idol. Hennes første singel ”Sommerflørt” lå på VG-listas 1. plass i hele fem uker, og da nytolkningen av ”I morgen” klatret til 2. plass var det liten tvil om at Sandra var en norsk favoritt.

Elleve år har gått siden Sandra Lyng først stod på scenen i Idol, men sangfuglen fra nord er mer aktuell enn noensinne! I 2013 kom Sandra tilbake fra LA med kofferten full av musikkinspirasjon, og snart kom dansegulvhitene ”PRTeY” og ”Don’t Care”. Mosjøværingen var senere dommer i Idol Junior, og hadde sin egen realityserie ”Sandra Usensurert”, der seerne ble godt kjent med sangerinnen.

Hennes nyeste singel ”Play My Drum” ble en av årets desidert største sommerhiter. Med høy partyfaktor og frisk saksofon ligger ”Play My Drum” i skrivende stund på andreplass på Spotifys topp 50-liste i Norge, med godt over fire millioner avspillinger! I sommer var 28-åringen å se på VG-lista, der hun leverte et forrykende show for 70 000 tilskuere, og beviste at lærdommen fra ”Mitt Dansecrew” ikke var glemt. Nå kommer endelig hun endelig til Festdager.

Drøm deg til hvite sandstrender, nyt saksofonbølger og hold sommervarmen mens du lader opp til å se Sandra Lyng på Festdager 2015! 

Eventyrgryta

Gjør deg klar for et nytt og helt unikt familieshow!

Fengende, nyskrevet musikk og absurd humor er noe av det du får se når Hans Petter og Kim tar med seg sin magiske eventyrgryte på Festdager på Stevneplassen. Scenen er ikke helt ukjent for duoen etter fjorårets opptreden med gruppa Skrimmel Skrammel, men i år kommer talentene med et helt nytt konsept! Vi blir kjent med en syngende apeprinsesse ridende på et troll på vei til Sæters for å kjøpe smågodt, og store og små kan ta del i hva som skal skje på scenen utover i eventyret. Med andre ord: her kan alt skje! Sjansene er også tilstede for at Supermann bare vinner halve prinsessen – og hele kongeriket.
Kun publikums fantasi setter grensene, men én ting er sikkert – historiene i eventyrgryta er garantert splitter nye! Velkommen til et humor-musikalsk-improvisatorisk gryte-eventyr på Festdager!

Robin og Bugge neste ut!

Du har garantert hørt de fengende melodiene og treffende tekster snurre over radioen de siste årene, og endelig kommer Robin og Bugge til Festdager!

Helt siden deres første russehits har Robin og Bugge hatt en stor og lojal fan-base på østlandet, men det var først med singelen «Backpacker» at duoen fikk sitt nasjonale gjennombrudd. Robin Sharma og Thomas Bugge, bedre kjent som Robin Stones og Bugge Smalls, har de siste fem årene gjort seg bemerket med sine fengene låter, og blitt streamet til både gull og platina.

Publikumsfavorittene startet sin live-karriere ved å turnere med rapgruppa Erik og Kriss (som også gjester Festdager i år!) i 2009, og har siden den gang spilt på blant annet VG-lista, Norway Cup, NRJ in the Park og Norwegian Wood. Barndomsvennene er kjent for sine energiske og sjarmerende live-opptredener, og det blir intet unntak på Festdager 2015. I år kan du se duoen sammen med Morgan Sulele, som ikke bare står bak sommerhiten ”Bare min”, men også har vært medskribent på ”Verdensrekord”, ”Non Stop” og ”Elak Elak”!

I tillegg til noen av landets mest dansbare sanger, følger som regel en like catchy musikkvideo. Den ferske ”Fedrelandet” er til å få gåsehud av, og ”Elak Elak” sikrer alltid god stemning og sommerfølelse! Under kan du ta en titt på sangen som har blitt spilt over 8 millioner ganger på Spotify, og sett over 500 000 ganger på Youtube.

Gutta som den siste tiden har herjet norske radioer og hitlister inntar snart Festdager. Vi er klare for å danse non stop!

Morgan Sulele

Morgan Sulele mener at du bare er han sin, og som innehaver av første plass på både Spotify og VG-lista har man ingen argumenter imot. I flere år har Magnus Clausen, bedre kjent som Morgan Sulele, levert låter for de festlige anledningene. Med en etablert fanskare som strekker seg godt innenfor russemiljøet etter flere titalls russelåter, har han nå signert platekontrakt med Universal Music Norge. Sulele, som opprinnelig er fra Bærum, har tidligere bemerket seg med samarbeid med blant annet to av fjorårets mest populære artister på Festdager – nemlig Staysman & Lazz og Katastrofe. Allerede i april debuterte Morgan Sulele med låten ”Rist meg” sammen med den pikekjære Katastrofe. En knapp måned senere fikk vi alle høre hva som nå har blitt en av sommerens radiofavoritter, ”Bare min”. To måneder etter hans debut, står han allerede forann 70 000 publikummere på VG-lista! 

Mens vi venter på at Morgan Sulele skal innta scenen på Festdager, koser vi oss med å spille musikkvideoen ”Bare min” om, og om, og om, og om igjen! J

Vennebyen besøker Festdager!

Vennebyen ble skapt av den norske politimannen Carl Christian Hamre. Det som begynte med godnatt historier for sønnen hans utviklet seg til å bli et eget univers med tv-serie, bøker og live underholdning. Tv-serien er solgt til mer enn 185 land i verden og er med det tidenes mest utbredte serie med opphav i Norge. Seriens tre hovedpersoner er Apa, som jobber som aspirant på Vennebyens politistasjon, Ted, som jobber som aspirant hos ambulansetjenesten i Vennebyen og den brannslukkende elefanten Elfie, som er aspirant på brannstasjonen.

Vennebyen har fokus på gode verdier som vennskap, toleranse og samarbeid. Liveshowene gjennomføres i tråd med disse verdiene og er blitt svært populære. Apa, Ted og Elfie underholder med musikk, dans og læring om vennskap og nødetatene som de jobber i. I tillegg får alle barna muligheten til å møte heltene sine for bilder, high fives og gode klemmer J

Vi gleder oss til å få besøk av våre nye venner på Festdager!


ERIK OG KRISS ER KLARE

RAPDUOEN TIL FESTDAGER

Det begynte med en russelåt i 2002, og siden den gang har Erik og Kriss gått fra å være ukjente gutteromsrappere til en av landets mest folkekjære rapduoer. I 2007 kom debutalbumet ”Gull og grønne skoger” og hitsingelen ”Den låta”, som solgte til gull (men ikke grønne skoger). Gutta har siden den gang gitt ut fire album til, vunnet en rekke priser og har med ni singler og alle albumene ligget på VG-lista i til sammen tre år.

Med tekster alle kan kjenne seg igjen i og melodier det er umulig å ikke danse til har Bærums-guttene spilt seg inn i hjertene til det norske folk, og med over 500 konsertopptredener på CV-en er det ingen tvil om at Erik og Kriss leverer et show vi sent vil glemme!

Den ferske singelen ”Ut på gulvet” lover høy partyfaktor, og klassikere som ”Lighter”, ”Etter regnet” og selvfølgelig ”Dra tilbake” beviser gang på gang hvorfor Erik og Kriss er en av Norges beste rapgrupper. 

THE MAIN LEVEL TIL FESTDAGER

The Main Level er klare for Festdager! Laurent, Sander og Alex startet opp i 2014, og har på kort tid blitt et av Norges mest populære boyband. Deres myke stemmer og energiske sanger har ført til at trioen har opparbeidet seg en internasjonal fanskare med over 70 fansider i 30 forskjellige land, og allerede rukket å turnere med finske Isac Elliot! Sjarmørene har covret en rekke kjente sanger, men ga ut sin første EP ”Lost Right Here” tidligere i år, og singelen ”Go Go With You” har rundet over 800.000 visninger på Youtube.

I morgen blir bergensbandet å se på Rådhusplassen med VG-lista, Skandinavias største gratiskonsert, og om ikke lenge er The Main Level klare for Festdager!

Ta en titt på den ferskeste singelen ”My Girl” og få med deg Norges nye stjerneskudd på Festdager! Husk at det er gratis inngang hver dag:)

Festdager 2015

Er du klar for Festdager 2015? Det er vi!

Planlegging av årets lokale begivenhet er godt i gang og vi har allerede flere overraskelser som vi gleder oss å fortelle dere om utover våren og sommeren. Som del av Festdager konseptet stiller vi med gratis inngang og gratis underholdning for både store og små. Vi har fått over 300 tips til både barneunderholdning og artister som burde gjeste scenen vår i år. Vi takker for alle bidrag og sitter du med flere tips til underholdning eller innhold på Festdager kan du sende oss en mail ved å klikke deg inn HER

Festdager er ikke komplett uten utstillere på markedsplassen vår. Vi er heldige som har hatt med oss en stor variasjon av utstillere på Festdager-turnéen og håper at enda flere bilr med i år. Kjenner du noen som burde ha en markedsbod på Festdager? Da kan du enten tipse oss eller dem ved å klikke deg inn HER

Hold deg oppdatert om hva som skjer på Festdager 2015 enten her på hjemmesiden vår eller på Facebook. Nedenfor kan du klikke deg direkte inn på Facebooksiden til de forskjellige destinasjonene vi besøker i år. Vi gleder oss til å se deg igjen!       

 

                                                                  Festdager på Facebook 

  Stevneplassen, Skien 13. - 16. august  

  Momarken, Mysen 27. - 30. august  

  Hamar Mart´n ved Vikingskipet 24. - 27. september  

 

VELKOMMEN TIL FESTDAGER!

Tidenes Fest på Stevneplassen!

Fire dager med moro for hele familien har kommet til en ende. Så mange smilende og glade gjester må man lete lenge etter! Med ca en halv kilometer utstillere tilstede, Norges største tivoli og noen av Norges beste artister på plakaten kan vi trygt si at Festdager på Stevneplassen har vært en suksess. 

Åpningsdagen startet med litt regn, men det stoppet ikke gjestene våre. Mange hadde gledet seg til Gabrielle skulle innta scenen, og det merket vi. Timer før Bergens flotteste sangfugl sin ankomst begynte publikum å stille seg ved scenen for å sikre seg plass på fremste rad. Ironisk nok var det cupkamp mellom Gabrielle´s hjemmelag og Odd på Skagerak Arena. Etter en fantastisk seier på hjemmebane feiret vi Odd og deres supportere med å holde åpent en ekstra time på tivoliet!

Artikkelen fortsetter under bildene. 

På fredagen åpnet vi portene med en solfylt himmel og det var umulig å ikke bli smittet av den fantastisk stemningen her på Stevneplassen. Handlegatene yrte med folk fra første stund og man kunne høre gledes skrik fra tivoliets nyeste attraksjon ”Go2Gate” hele kvelden! Kveldens gratiskonsert var Norges reggae konge Admiral P og man kan trygt si at det var spinnville tilstander blant publikum. Vi nordmenn er vel kanskje kjent for å være litt stive i kroppen, men dette kunne man ikke ha trodd da hver eneste en sto å danset til Admiral P´s Engel og Kallenavn. Man kunne kjenne på kroppen at hver eneste gjest i publikum var allergisk mot negativitet.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Lørdag åpnet vi porten klokken 12, men flere av gjestene våre var allerede på  plass til en tidlig lunsj (eller sen frokost!) før slaget slo 12. De deilige duftene fra matbodene spredte seg raskt og vi merket at både lunsj og middag sto på menyen til våre gjester. Benker og border var konstant opptatt og flere matboder hadde meterlange køer i flere timer!

Klokken 15:00 fikk vi besøk av Klatremus og de andre dyrene fra Hakkebakkeskogen. Den tøffe reven og den virrete bakergutten fikk frem latter og sang fra både store og små. Vi kan trygt si at Thorbjørn Egner´s eventyr fortsatt er populær blant både barn og voksne. Gjennom hele dagen, både i opphold og i regn, hørte man latter og morobrøl fra tivoliet. Vi lurer på om ungdommen i Skien fortsatt har stemmen sin igjen!?

Klokken 19:30 var det endelig Staysman & Lazz og Katastorfe sin tur til å innta scenen. Få ord kan beskrive gutta sin kontakt med publikum. Disse folkekjære artistene tok seg god tid til å signere autografer og ta selfies med fans i alle aldre. Fantastisk levert og norsk partymusikk på sitt beste. 

Artikkelen fortsetter under bildene. 

 

Siste dag med Festdager på Stevneplassen ble rundet av med nok en fantastisk opplevelse for store og små. De store kunne flotte seg i gamle veteranbiler som sto utstilt plassen mens de små ble underholdt på scenen av NRK´s Skrimmel Skrammel. Alle barna lo og sang og hver eneste en hadde et stort smil om munnen. XL-Reiser delte ut premie for to til New York og et gavekort på kr 3000,- til to heldige vinnere! Alle barna fikk også tildelt elastiske bokbind Book Sox, noe sikkert alle foreldre ble glad for nå i disse skolestart tider! 

Etter en fantastisk helg i Skien ønsker vi å takke både utstillere og alle våre gjester for fire dager med magi og spenning uten like. 

Vi gleder oss allerede til neste år og vi kan røpe at datoen er klar -Velkommen til Festdager på Stevneplassen 13. – 16. August, 2015 ! ☺

Fullt program for Stevneplassen!

Gabrielle

Gabrielle er klar for Festdager på Stevneplassen. Singelen "Ring meg" solgte til 9 x platina og hennes nye singel "5 Fine Frøkner" er godt på vei til å nå samme høyder. I juni gjestet hun scenen på Rådhusplassen i Oslo med over 70, 000 publikummere, og i sommer skal hun blant annet opptre på Slottsfjellfestivalen og Palmesus. Hvorfor dra dit når du kan oppleve en av Norges største artister på nært hold i din egen by? :-)

Sjekk ut hennes nye singel "5 Fine Frøkner" under, og gled deg til Festdager på Stevneplassen. Husk at vi har gratis inngang hele helgen!

Staysman & Lazz + Katastrofe

En av de mest etterspurte artistene fra våre Facebook-følgere har vært nettopp Staysman & Lazz og Katastrofe. Da måtte vi selvfølgelig høre på dere og få dem til Festdager på Stevneplassen:)

Stian «Staysman» Thorbjørnsen vant TV3-programmet Paradise Hotel i 2012. Siden har han også deltatt på Robinsonekspedisjonen. Onsdag sto han på VG-lista-scenen sammen med Petter «Katastrofe» Kristiansen foran et ellevilt Tromsø-publikum. Med låter som "Kaptein Morgan" og "Uten sko" har Staysman & Lazz og Katastrofe festet grepet om festmusikk her i Norge. Siden oppstarten i 2009 har de to deltatt på over 1000 arrangementer, og nå gleder de seg til å komme til Skien for å opptre for dere. Vi sees:) Sjekk ut dette klippet av gutta fra VG-lista i Tromsø onsdag 23. juli, og tell ned dagene. Husk at vi har gratis inngang!

Admiral P

Philip Boardman, også kjent som Admiral P, har du kanskje lagt merke til de siste årene. Han tilbragte sine første leveår i Zambia og flyttet til Norge med sin norske far og zambiske mor i en alder av 13 år og siden har han klart å ta norsk reggae musikk til nye høyder! Det er umulig å ha unngått hittene "Kallenavn" (13 x platinum), "Snakke litt" ( 12 x platinum) og den aller nyeste singelen "Engel". Kjent for sine energiske opptredener og fengende tekster ønsker vi Admiral P velkommen til Festdager på Stevneplassen!:)

Husk at det er GRATIS inngang alle dager!

Barnas Beste Venner

"Barnas Beste Venner" tar med seg Klatremus, den tøffe Reven og de andre dyrene fra Hakkebakkeskogen. De yngste kan glede seg til eventyr og sang fyllt med sprell og ablegøyer. Alle har selvfølgelig lov å synge med på de kjente og kjære sangene vi får høre.

Skrimmel Skrammel

Skrimmel Skrammel´s Kim Arne Hagen og Hans Petter Moen blir å se på Festdager på Stevneplassen. NRKs BarneTV-konsept Skrimmel Skrammel er et populært program for hele familien. Flere generasjoner har benket seg foran TVen for å bli tatt med til et magisk og fargerikt sted for sang og musikk. Nå kommer Kim Arne og Hans Petter til Festdager for å underholde både store og små.

Vi gleder oss:)